Kategóriák
Irodabutor

Irodabútorok Készítése

Tevékenységünk közé tartozik irodabútorok – irattartó szekrények- és vitrinek, irodai polcok, polcrendszerek, íróasztalok tárgyalóasztalok, paravánok – egyedi elképzelések alapján történő felmérése, gyártása és helyszíni beszerelése.

Minden egyedi bútor esetében – és az irodabútorok esetében különösen igaz – hogy tervezésüknél és kivitelezésüknél az esztétikai szempontok mellett a praktikus szempontokat is figyelembe kell venni. A túlzottan magas szekrények például „leszűkíthetik” a teret és a mindennapi használat során nem praktikusak.
Egy iroda legfontosabb berendezései közé elsősorban az íróasztal, az irattároló szekrények– és vitrinek, illetve a legkülönbözőbb egyedi elképzelések alapján elkészített tárgyalóasztalok tartoznak.
Az irodai íróasztal tervezésénél igényeink megfelelő kiszolgálása érdekében sok szempontot figyelembe kell vennünk. Alakját tekintve az irodai íróasztalok között a téglalap, és az „L” alakú asztal a legnépszerűbb, ami elsősorban a számítógépek térhódításának eredménye. Egyszerű, de igen gyakran előforduló íróasztal összeállítás az íróasztalt 45 fokos sarokelemmel kiegészítő konstrukció, amely egyszerre kínál megoldást a számítógépes, illetve hagyományos irodai munkavégzésre. Viszonylag kis terű irodákban optimális megoldást kínál, mind a hagyományos irodai munkavégzéshez, mind a vendégek, ügyfelek fogadásához is elegendő teret biztosító hagyományos iker íróasztal kialakítás ügyfél toldattal.A vezetői asztalok esetében már az íves és a legkülönbözőbb egyedi elképzelések alapján elkészített kialakítások jellemzőek.
Míg az íróasztalok és tárgyalóasztalok stabilitását az alapanyag, addig funkcionális megoldását a lábszerkezet is alapvetően meghatározza. Hiszen például a tömör fából vagy laminált forgácslapból készült laplábas és a fémlábas asztalok nem csak formájukban és az árukban térnek el, hanem alapvetően meghatározzák a takarás funkcióját és kábelvezetést is. Az íróasztalok méretét tehát – mint említettük – a helyiség adottságaiból adódó paraméterek és a munkavégzés helyigénye is befolyásolja, illetve több íróasztal esetén az asztalok közötti közlekedő „folyosó” vagy az asztalok és a fal közötti távolság optimális szükségessége.

Irattárolásra minden irodában szükség van, így az irattároló szekrények és irodai polcok az irat-és aktatárolás nélkülözhetetlen eszközei, amelynek paramétereit döntően meghatározza elsősorban a tárolni kívánt iratmennyiség. Esztétikai és funkcionális szempontok is dönthetnek arról, hogy irattartó szekrényeink teljesen zártak, tolóajtósak, üvegesek, vagy esetleg teljesen nyitott polcosak legyenek. Emellett természetesen a legkülönbözőbb „kombinált” szekrényekben is gondolkodhatunk, ahol az alsó rész zárt, a felső pedig nyitott polcos.
A teljesen zárt irattartó szekrények olyan irodákban praktikusak, ahol nagy az ügyfélforgalom és előfeltétel, hogy a helyiségnek a munkaidő minden percében rendezettnek kell látszania illetve biztonsági okokból el kell zárni az iratokat. Az esetek többségében a dokumentumok nem szoktak katonás rendben állni a polcokon, így jobb, ha eltakarjuk az ügyfél elől. Hátránya, hogy az iratkezelés az ajtónyitogatás miatt lassúbb. A tolóajtó akkor célszerű, ha az iratokat szintén takarásban akarjuk tárolni és kimondottan előnyös, ha a irodának meghatározott részén a hely szűk. Az alul ajtós, felül polcos, vagy üveges megoldás igen kedvelt az irodában dolgozók körében. Mivel a helységben való közlekedés miatt a por leginkább az alsó régióban terjed, az alsó zárt rész nem porosodik, a felső, teljesen nyitott rész pedig könnyen átlátható. Az elrendezési és az esztétikai szempontok mellett külön figyelnünk kell az irattartó szekrények teherbírására, amelyet a polcok és a szekrények méretein kívül a szerkezetük is befolyásol. A „hagyományos” 4-5 mm vastag hátfal helyett a szekrénytesthez felhasznált laminált bútorlapból készített hátfal nagyon nagymértékben megnöveli a stabilitást és a teherbírást. Különösen fontos lehet ez a szempont azokban az esetekben, amikor az irattartó szekrények a helyiség terének megosztása érdekében „térelválasztó” funkciót töltenek be.

Ha Ön is irodáját szeretné bebútorozni vagy meglévő irodája bútorait cserélné le, tekintse meg galériánkat, ahol általános képet kaphat az általunk készített irodabútorokról. Keressen minket egyedi elképzeléseivel, telefonon, vagy email-en keresztül! Amennyiben email-en keresztül szeretne előzetes árajánlatot irodabútorához, tervrajz – akár egy egyszerű kézzel rajzolt, de méretezett alaprajz – és leírás mindenképpen szükséges!

Budapesten és az agglomerációban ingyenesen mérjük fel irodájának vonatkozó részeit, és egyeztetjük elképzeléseit!

Kapcsolat:

Zubor Ferenc, faipari technikus

06 30 / 333 6794
06 20 / 422 3116

asztalosbutorok@gmail.com